3 maanden geleden

Gezond Natuur Wandelen komt naar Hoogeveen en zoekt begeleiders

Goed nieuws voor alle wandelliefhebbers en mensen die graag in beweging willen komen! In het najaar start in Hoogeveen het initiatief Gezond Natuur Wandelen. Op 10 september 2024 is er een informatiebijeenkomst voor iedereen die meer wil weten of zich als vrijwillige begeleider wil aanmelden. Deze bijeenkomst vindt plaats van 15.30 tot 17.00 uur bij Stichting Welzijnswerk aan het Beukemaplein 64 in Hoogeveen.

Gezond Natuur Wandelen is een geweldig concept dat sinds eind 2013 al in vele plaatsen succesvol is gebleken. Het idee is simpel en krachtig: buurtgenoten komen wekelijks samen voor een gratis wandeling van een uur in de natuur. Het vertrek is altijd op een vaste plek en tijd. Na de wandeling is er gelegenheid om gezellig samen een kopje koffie te drinken.

Waarom Gezond Natuur Wandelen?
Bart Pijper vertelt: “Wandelen in een groep is leuker dan alleen. En dat kan mensen over de streep trekken om mee te doen. Samen genieten van de natuur en de groene omgeving en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Gewoon op tijd komen en meedoen, jong en oud is welkom.”

Houd je van wandelen en deel je graag jouw passie voor de natuur met anderen? We zoeken vrijwilligers die eens per week of eens per maand een groepje wandelaars willen begeleiden. Je helpt mensen die minder of te weinig bewegen om weer actief te worden. En je zorgt voor een gezellige, ontspannen sfeer tijdens de wandelingen.

Voor geïnteresseerden is er een informatiebijeenkomst op 10 september waarbij dit mooie initiatief wordt toegelicht. Aanmelden kan bij Bart Pijper van SWW Hoogeveen via email: b.pijper@swwh.nl of tel: 06 109 48 118. Ook netwerkpartners zijn van harte welkom om aan te sluiten bij de bijeenkomst!


Terug naar het nieuwsoverzicht